Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla każdego miłośnika słodkości. Ciastko chrupiące z wierzchu, a w środku gorąca czekolada, która wypływa po nabraniu pierwszego kęsa. To "Czekoladowy fondant", którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut! Trzeba jedynie pilnować, aby wyjąć ciasto z pieca po 8 minutach. Aksamitna, gorąca czekolada zachwyci gości, sprawdzi się jako niespodzianka dla bliskiej osoby czy świąteczny deser.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 382
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 275
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1637
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 382
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 275
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1637
Składniki
Kokilki wysmarować odrobiną masła i oprószyć kakao. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i delikatnie wymieszać na jednolitą masę, nie ubijać. Dodać mąkę i roztopioną czekoladę, wymieszać.
Tak przygotowaną masę wlać do kokilek i piec w temperaturze 200 st C przez 8 minut. Po wyjęciu z pieca ciastko udekorować miętą, cukrem pudrem.