Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla każdego miłośnika słodkości. Ciastko chrupiące z wierzchu, a w środku gorąca czekolada, która wypływa po nabraniu pierwszego kęsa. To "Czekoladowy fondant", którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut! Trzeba jedynie pilnować, aby wyjąć ciasto z pieca po 8 minutach. Aksamitna, gorąca czekolada zachwyci gości, sprawdzi się jako niespodzianka dla bliskiej osoby czy świąteczny deser.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4386
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7324
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85649
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4386
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7324
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85649
Składniki
Kokilki wysmarować odrobiną masła i oprószyć kakao. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i delikatnie wymieszać na jednolitą masę, nie ubijać. Dodać mąkę i roztopioną czekoladę, wymieszać.
Tak przygotowaną masę wlać do kokilek i piec w temperaturze 200 st C przez 8 minut. Po wyjęciu z pieca ciastko udekorować miętą, cukrem pudrem.