Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla każdego miłośnika słodkości. Ciastko chrupiące z wierzchu, a w środku gorąca czekolada, która wypływa po nabraniu pierwszego kęsa. To "Czekoladowy fondant", którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut! Trzeba jedynie pilnować, aby wyjąć ciasto z pieca po 8 minutach. Aksamitna, gorąca czekolada zachwyci gości, sprawdzi się jako niespodzianka dla bliskiej osoby czy świąteczny deser.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 60
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 487
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 76
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 60
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 487
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 76
Składniki
Kokilki wysmarować odrobiną masła i oprószyć kakao. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i delikatnie wymieszać na jednolitą masę, nie ubijać. Dodać mąkę i roztopioną czekoladę, wymieszać.
Tak przygotowaną masę wlać do kokilek i piec w temperaturze 200 st C przez 8 minut. Po wyjęciu z pieca ciastko udekorować miętą, cukrem pudrem.