Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla każdego miłośnika słodkości. Ciastko chrupiące z wierzchu, a w środku gorąca czekolada, która wypływa po nabraniu pierwszego kęsa. To "Czekoladowy fondant", którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut! Trzeba jedynie pilnować, aby wyjąć ciasto z pieca po 8 minutach. Aksamitna, gorąca czekolada zachwyci gości, sprawdzi się jako niespodzianka dla bliskiej osoby czy świąteczny deser.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Kokilki wysmarować odrobiną masła i oprószyć kakao. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i delikatnie wymieszać na jednolitą masę, nie ubijać. Dodać mąkę i roztopioną czekoladę, wymieszać.
Tak przygotowaną masę wlać do kokilek i piec w temperaturze 200 st C przez 8 minut. Po wyjęciu z pieca ciastko udekorować miętą, cukrem pudrem.