Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
maślane, kruche ciasto plus słodkie czereśnie
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5708
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8915
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5491
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5708
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8915
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5491
Składniki
Masło posiekać ,dodać mąkę pszenną i pozostałe składniki ciasta. Szybko zagnieść, włożyć na godzinę do lodówki.
Zrobić kruszonkę rozgniatając masło, cukier i mąkę widelcem. Włożyć do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (średnica 23 cm), nakłuć widelcem w kilku miejscach i włożyć na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Czereśnie wymieszać z cukrem, mąką kukurydzianą, cynamonem i sokiem z cytryny. Owoce nałożyć na podpieczony spód tarty, posypać kruszonką, włożyć do piekarnika.
Tartę piec w 190 stopniach przez 35-40 minut.