Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
maślane, kruche ciasto plus słodkie czereśnie
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2931
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6743
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2931
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6743
Składniki
Masło posiekać ,dodać mąkę pszenną i pozostałe składniki ciasta. Szybko zagnieść, włożyć na godzinę do lodówki.
Zrobić kruszonkę rozgniatając masło, cukier i mąkę widelcem. Włożyć do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (średnica 23 cm), nakłuć widelcem w kilku miejscach i włożyć na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Czereśnie wymieszać z cukrem, mąką kukurydzianą, cynamonem i sokiem z cytryny. Owoce nałożyć na podpieczony spód tarty, posypać kruszonką, włożyć do piekarnika.
Tartę piec w 190 stopniach przez 35-40 minut.