Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wygląda bardzo efektownie. Bardzo szybko mozna je przygotować.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44438
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 34
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44438
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 34
Składniki
Biszkopt: Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubijam masę, dodając po 1 żółtku. Powoli wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Nie wylewamy całości masy biszkoptowe, zostawiamy około 1/3 masy i mieszamy ją z łyżką kakao, następnie wylewamy na jasną część ciasta
Masa:Zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodajemy serki waniliowe, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. masę wykładamy na wystudzony biszkopt.
Wierzch: Galaretki rozpuszczamy w kompocie, w 3,5 szkl. płynu, jeżeli nie mamy tyle kompotu uzupełniamy wodą. Na masie układamy w bliskiej odległości od siebie wiśnie. kiedy galaretka już zaczyna tężeć wykładamy ją na wiśnie.