Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprzedzam potencjalnych krytyków – to nie jest wyrafinowany deser. Raczej pomysł na to jak wykorzystać produkty które pozostały nam po innych wypiekach ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2210
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1298
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3467
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1072
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2210
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1298
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3467
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1072
Składniki
Ja wykorzystałam: pokruszone ciasto (rodzaj ciasta piaskowego z kakao), które zostało mi po pieczeniu placka a la kopiec kreta wg przepisu sereberko80 ,wiśnie i kisiel (gotowałam akurat zupę owocową ;).
Wrzucamy mrożone wiśnie na wrzącą wodę (mała ilość, aby tylko przykryła wiśnie), dodajemy cukier do smaku i zagęszczamy kisielem (do pożądanej konsystencji). W wersji dla dorosłych dodaję trochę alkoholu.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Wykładamy pokruszone ciasto do salaterek, na to kładziemy przestudzone wiśnie razem z powstałym żelem, potem budyń. Wierzch posypujemy pozostałym ciastem
Przepis na 5 salaterek