Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprzedzam potencjalnych krytyków – to nie jest wyrafinowany deser. Raczej pomysł na to jak wykorzystać produkty które pozostały nam po innych wypiekach ;)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10106
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9148
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6515
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10106
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9148
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6515
Składniki
Ja wykorzystałam: pokruszone ciasto (rodzaj ciasta piaskowego z kakao), które zostało mi po pieczeniu placka a la kopiec kreta wg przepisu sereberko80 ,wiśnie i kisiel (gotowałam akurat zupę owocową ;).
Wrzucamy mrożone wiśnie na wrzącą wodę (mała ilość, aby tylko przykryła wiśnie), dodajemy cukier do smaku i zagęszczamy kisielem (do pożądanej konsystencji). W wersji dla dorosłych dodaję trochę alkoholu.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Wykładamy pokruszone ciasto do salaterek, na to kładziemy przestudzone wiśnie razem z powstałym żelem, potem budyń. Wierzch posypujemy pozostałym ciastem
Przepis na 5 salaterek