Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprzedzam potencjalnych krytyków – to nie jest wyrafinowany deser. Raczej pomysł na to jak wykorzystać produkty które pozostały nam po innych wypiekach ;)
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105459
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 90
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105459
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 90
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Składniki
Ja wykorzystałam: pokruszone ciasto (rodzaj ciasta piaskowego z kakao), które zostało mi po pieczeniu placka a la kopiec kreta wg przepisu sereberko80 ,wiśnie i kisiel (gotowałam akurat zupę owocową ;).
Wrzucamy mrożone wiśnie na wrzącą wodę (mała ilość, aby tylko przykryła wiśnie), dodajemy cukier do smaku i zagęszczamy kisielem (do pożądanej konsystencji). W wersji dla dorosłych dodaję trochę alkoholu.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Wykładamy pokruszone ciasto do salaterek, na to kładziemy przestudzone wiśnie razem z powstałym żelem, potem budyń. Wierzch posypujemy pozostałym ciastem
Przepis na 5 salaterek