Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser dla czekoladoholików – słodki, lekki, kremowy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Czekolady połam na małe kawałki. Mleko zagotuj. Zdejmij z ognia, wrzuć czekolady, mieszając rozpuść.
Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Białka ubij osobno, dodaj do kremówki, delikatnie połącz. Miksuj na najniższych obrotach, wlewając czekoladę. Wymieszaj na gładki krem.
Foremkę na comber (długości 26,5 cm i pojemności 900 ml) wyłóż folią spożywczą. Wlej masę czekoladową, na wierzchu ułóż biszkopty spodem do góry.
Wstaw do lodówki na minimum kilka godzin (najlepiej na noc). Deser wyłóż na paterę do góry dnem. Udekoruj czekoladami, mandarynkami i ciasteczkami.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie