Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na każdą okazję. Mandarynki w śniegu to deser, który uwielbiać będą dzieci. Wyjątkowo atrakcyjny w wyglądzie i niezwykle łatwy do zrobienia. Tylko 5 składników.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242772
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242772
Składniki
Żelatynę zalać zimna woda i odstawić na 15 minut do namoczenia. Cukier wymieszać delikatnie ze śmietanką, uważając aby jej nie ubić.
Mandarynki obrać i nadziać na patyczek do szaszłyków. Namoczona żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, żelatyny nie dopuścić do zagotowania. Rozpuszczona żelatynę przestudzić i schłodzoną wymieszać ze śmietanką.
Do butelki po gazowanym napoju (pojemność 1.5 L) wylać troche przygotowanej śmietanki, tak na około 3 cm. Patrz film. Butelka musi mieć taka sama średnicę przez długość całej butelki. Butelkę wstawić do lodówki do stężenia masy. Kiedy masa zastygnie do butelki włożyć delikatnie patyczek z mandarynkami i ustawić je centralnie w butelce.
Do butelki wlać resztę masy. Jeśli w międzyczasie masa zastygnie, można ja delikatnie podgrzać do rozpuszczenia. Wypełnioną butelkę włożyć do lodówki na minimum 4 godziny a najlepiej na noc. Kiedy masa w butelce dobrze stężeje, butelkę naciąć i wyjąc z niej deser. Usunąć patyczek. Deser pokroić w plastry. Smacznego!