Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na każdą okazję. Mandarynki w śniegu to deser, który uwielbiać będą dzieci. Wyjątkowo atrakcyjny w wyglądzie i niezwykle łatwy do zrobienia. Tylko 5 składników.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3462
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 189
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3462
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 189
Składniki
Żelatynę zalać zimna woda i odstawić na 15 minut do namoczenia. Cukier wymieszać delikatnie ze śmietanką, uważając aby jej nie ubić.
Mandarynki obrać i nadziać na patyczek do szaszłyków. Namoczona żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, żelatyny nie dopuścić do zagotowania. Rozpuszczona żelatynę przestudzić i schłodzoną wymieszać ze śmietanką.
Do butelki po gazowanym napoju (pojemność 1.5 L) wylać troche przygotowanej śmietanki, tak na około 3 cm. Patrz film. Butelka musi mieć taka sama średnicę przez długość całej butelki. Butelkę wstawić do lodówki do stężenia masy. Kiedy masa zastygnie do butelki włożyć delikatnie patyczek z mandarynkami i ustawić je centralnie w butelce.
Do butelki wlać resztę masy. Jeśli w międzyczasie masa zastygnie, można ja delikatnie podgrzać do rozpuszczenia. Wypełnioną butelkę włożyć do lodówki na minimum 4 godziny a najlepiej na noc. Kiedy masa w butelce dobrze stężeje, butelkę naciąć i wyjąc z niej deser. Usunąć patyczek. Deser pokroić w plastry. Smacznego!