Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2969
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2969
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Gdy ostygnie rozlać ją po równo do 5 szklanek lub pucharków.
Truskawki podzielić na cząstki i wrzucić do każdej szklanki po kilka sztuk.
Na wierzch układamy biszkopty (można je pokruszyć i posypać po galaretce z owocami). Szklanki owinąć w folię aluminiową i włożyc na noc do lodówki.
Kolejnym krokiem jest przygotowanie budyniu. Gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie przekładamy po równo do każdej szklanki z galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki, a w międzyczasie ubijamy śmietankę z łyżką cukru (jeśli używamy kremówki)
Bitą śmietanę nakładamy na warstwę budyniu, wierzch dekorujemy owocami lub kolorowymi cukierkami. Do czasu podania deser przechowywać w lodówce.