Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2332
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1390
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 360
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2332
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1390
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 360
Składniki
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Gdy ostygnie rozlać ją po równo do 5 szklanek lub pucharków.
Truskawki podzielić na cząstki i wrzucić do każdej szklanki po kilka sztuk.
Na wierzch układamy biszkopty (można je pokruszyć i posypać po galaretce z owocami). Szklanki owinąć w folię aluminiową i włożyc na noc do lodówki.
Kolejnym krokiem jest przygotowanie budyniu. Gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie przekładamy po równo do każdej szklanki z galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki, a w międzyczasie ubijamy śmietankę z łyżką cukru (jeśli używamy kremówki)
Bitą śmietanę nakładamy na warstwę budyniu, wierzch dekorujemy owocami lub kolorowymi cukierkami. Do czasu podania deser przechowywać w lodówce.