Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić domowe lody czekoladowe? Nic trudnego! Wystarczy kilka podstawowych składników i chwila, żeby cieszyć się ulubionym deserem. Odkryj przepis na domowe lody czekoladowe, które możesz podać z owocami, ciastem lub po prostu solo!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4964
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34405
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113762
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4964
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34405
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113762
Składniki
Na początku mocno podgrzej mleko, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
Wyłącz palnik pod gorącym mlekiem i wrzuć pokruszoną czekoladę. Wymieszaj do powstania lejącej masy. Dodaj jeszcze cukier puder i przemieszaj do rozpuszczenia.
Odstaw do ostygnięcia, a gdy będzie chłodna, zmiksuj aż do momentu spienienia. Przelej do pudełka, w którym chcesz zamrozić lody.
Włóż pudełko do zamrażalnika na kilka godzin. Przed spożyciem wyjmij 15 minut wcześniej i polej opakowanie ciepłą wodą, aby lody nadawały się do spożycia.
Możesz udekorować je polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi albo zjeść np. z owocami. Domowe lody czekoladowe gotowe!