Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
LEKKIE,SOCZYSTE I BARDZO ŁATWE ;)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22227
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 88
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 119
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 256
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22227
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 88
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 119
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 256
Składniki
*Do mleka dodajemy drożdże,cukry,łyżeczkę mąki i robimy rozczyn drożdżowy. * roztapiamy masło i studzimy * Do miski wsypujemy mąkę,resztę cukru,masło,jajka i gotowy rozczyn * łączymy wszystkie składniki. Mieszamy tak długo,aż ciasto będzię samoistnie odklejało się od rąk. *przykrywamy i odstawiamy na ok 1h.,żeby ciasto podwoiło swoją objętość * Następnie przekrajamy jabłka na pół i kroimy w cieńkie plasterki. * gotowe posypujemy cynamonem i cukrem.
* Gotowe ciasto wałkujemy na cieniutki kwadrat. * Następnie kwadrat tniemy na równe pasy,szekokie ok. 5-6 cm. * na paskach układamy plasterki jabłka(najlepiej jakby delikatnie na siebie nachodziły) i zwijamy w rulon. * układamy w blaszce na muffiny . * piec nagrzewamy na 170C i pieczemy do uzyskania złotego koloru * gotowe posypujemy cukrem pudrem;) SMACZNEGO :)