Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe z konfiturą i cynamonem"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 242
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1118
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 242
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1118
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Składniki
Drożdże rozetrzyj w ciepłym mleku. Dodaj łyżkę cukru, wymieszaj, odstaw do podwojenia objętości. Masło rozpuść w garnku, przestudź. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru, dodaj do rozczynu, wymieszaj.
Dodaj białka, mąkę, sól, wlej masło, wyrabiaj ciasto. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Konfiturę wymieszaj z cynamonem.
Ciasto rozwałkuj. Podziel na cztery części. Każdą posmaruj konfiturą, zwiń. Uformuj ciasto. Połącz do kruszonki, posyp wierzch. Odstaw na 30 minut. Piecz 50 minut w 180°C.
Czas przygotowania: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień