Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny śmietankowy torcik;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25617
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2587
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1288
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25617
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2587
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1288
Składniki
Galaretke rozpuścić w w szklance wody.Odmrożone truskawki zmiksować blenderem na mus.Wystudzoną galaretkę wlać do zmiksowanych truskawek.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,oraz cukrem waniliowym,pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilosci wody.
Każdy placek nasączyć ponczem zrobionym z przegotowanej wody cukru i cytryny.Na każdy placek nakładać warstwę śmietanki,na śmietankę warstwę truskawek.Czynność powtarzać.Można dodać zamiast jednej warstwy truskawek konfiturę truskawkową.
Cały torcik wysmarować resztą masy śmietanowej,boki obsypać kokosem.Udekorować według uznania owocami,perełkami cukierniczymi,zrobić rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego i odpowiedniej końcówki w kształcie gwiazdy.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia w przekroju,ponieważ zrobiłam tort dla kogoś na jutrzejszą imprezę;)))