Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny śmietankowy torcik;)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 150
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 218
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 150
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 218
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Składniki
Galaretke rozpuścić w w szklance wody.Odmrożone truskawki zmiksować blenderem na mus.Wystudzoną galaretkę wlać do zmiksowanych truskawek.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,oraz cukrem waniliowym,pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilosci wody.
Każdy placek nasączyć ponczem zrobionym z przegotowanej wody cukru i cytryny.Na każdy placek nakładać warstwę śmietanki,na śmietankę warstwę truskawek.Czynność powtarzać.Można dodać zamiast jednej warstwy truskawek konfiturę truskawkową.
Cały torcik wysmarować resztą masy śmietanowej,boki obsypać kokosem.Udekorować według uznania owocami,perełkami cukierniczymi,zrobić rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego i odpowiedniej końcówki w kształcie gwiazdy.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia w przekroju,ponieważ zrobiłam tort dla kogoś na jutrzejszą imprezę;)))