Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny śmietankowy torcik;)
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 14
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 35
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 14
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 35
Składniki
Galaretke rozpuścić w w szklance wody.Odmrożone truskawki zmiksować blenderem na mus.Wystudzoną galaretkę wlać do zmiksowanych truskawek.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,oraz cukrem waniliowym,pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilosci wody.
Każdy placek nasączyć ponczem zrobionym z przegotowanej wody cukru i cytryny.Na każdy placek nakładać warstwę śmietanki,na śmietankę warstwę truskawek.Czynność powtarzać.Można dodać zamiast jednej warstwy truskawek konfiturę truskawkową.
Cały torcik wysmarować resztą masy śmietanowej,boki obsypać kokosem.Udekorować według uznania owocami,perełkami cukierniczymi,zrobić rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego i odpowiedniej końcówki w kształcie gwiazdy.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia w przekroju,ponieważ zrobiłam tort dla kogoś na jutrzejszą imprezę;)))