Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny śmietankowy torcik;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3189
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3189
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Galaretke rozpuścić w w szklance wody.Odmrożone truskawki zmiksować blenderem na mus.Wystudzoną galaretkę wlać do zmiksowanych truskawek.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,oraz cukrem waniliowym,pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilosci wody.
Każdy placek nasączyć ponczem zrobionym z przegotowanej wody cukru i cytryny.Na każdy placek nakładać warstwę śmietanki,na śmietankę warstwę truskawek.Czynność powtarzać.Można dodać zamiast jednej warstwy truskawek konfiturę truskawkową.
Cały torcik wysmarować resztą masy śmietanowej,boki obsypać kokosem.Udekorować według uznania owocami,perełkami cukierniczymi,zrobić rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego i odpowiedniej końcówki w kształcie gwiazdy.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia w przekroju,ponieważ zrobiłam tort dla kogoś na jutrzejszą imprezę;)))