Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja pysznego i mocno jagodowego deseru. Ten smaczny sernik na zimno zachwyci Was smakiem i swoim wyglądem. Ekstremalnie jagodowy, łatwy do zrobienia i rozpływający die w ustach. Ten ekstremalnie jagodowy sernik na zimno możecie zrobić zarówno z jagód mrożonych jak i świeżych.
mikser, miska, forma 24 cm x 24 cm, garnek
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Formę do ciasta, moja 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na jej dnie ułożyć biszkopty namoczone w mleku. Biszkopty układam strona z cukrem do dołu.
Żelatynę wsypać do szklanki i zalać zimną wodą, następnie odstawić na 15 minut do napuchnięcia.
W międzyczasie przygotować masę serową: Zmielony twaróg przełożyć do miski, dodać do niego cukier, śmietanę i dobrze wymieszać za pomoca miksera. Następnie dodać sok z cytryny i mrożone jagody. Całość zblendować ręcznym blenderem.
Szklankę z namoczoną żelatyną przełożyć do miski z gorącą wodą i rozpuścić mieszając. Patrz film. Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę wlać powoli do masy serowej, cały czas mieszając. Gotową masę wylać na biszkopty i dobrze wyrównać. Sernik włożyć do lodówki na kilka godzin, do stężenia.
Na koniec przygotować galaretkę: galaretki rozpuścić we wrzątku, do rozpuszczonych dodać jagody i odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Lekko stężałą galaretkę wylać na sernik. Przełożyć do lodówki na następne 4 godziny, lub na noc. Smacznego!