Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka przepisów na smakerze na "FALE DUNAJU"Akurat zrobiłam i podaje swój ;)
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Masło cukier i żółtka utrzeć.Wsypać mąkęz proszkiem i dalej ucierać,dodając mleko.Ciasto podzielić na 2 części.Z białek ubić pianę,do jednej części dodać 2/3 piany i delikatnie wymieszać łyżką.Do drugiej części wsypać kakao i resztę piany,również delikatnie wymieszać.
Do foremki wlać ciasto jasne.Na jasne wylać delikatnie ciasto ciemne.Pokrojone jabłka na mniejsze ćwiartki układać na cieście.Piec około 40 min w 180st C.
Na mleku ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać budyń.Dodać olejek waniliowy.Masę wyłożyć na zimne ciasto.
Na polewe wszystkie składniki zagotowujemy na małym ogniu .Wystudzoną wylewamy na krem.