Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie ciastka"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1209
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1209
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Zmielony biały ser utrzyj starannie z cukrem, jajkiem, proszkiem budyniowym oraz cukrem waniliowym. Śliwki oczyść, opłucz, osusz i wydryluj. Przekrój owoce na połówki.
Gotowe ciasto francuskie rozwiń, pokrój na 20 prostokątów. Środek każdego prostokąta posmaruj cienką warstwą masy serowej (boki pozostaw wolne). Na niej rozłóż po trzy połówki śliwek (miejscem po pestce do góry). Na koniec owoce posyp płatkami migdałowymi. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 30 minut w 220 st.
20 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety