Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretkowiec z musem truskawkowym na spodzie z biszkoptu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45548
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45548
Składniki
Spód biszkoptowy dopasowujemy do tortownicy, gruntujemy galaretką by troszkę nasiąkł. Galaretki truskawkową i malinową przygotowujemy w osobnych miseczkach zalewając każdą szklanką (250 ml.) wrzącej wody. Gotowe galaretki kroimy w kostki, później dodamy do masy serowo galaretkowej.
Masa serowo galaretkowa: Dwie galaretki cytrynowe zalewamy 2 szklankami (500 ml.) wrzącej wody i dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Serek homogenizowany miksujemy z gęstniejącą galaretką cytrynową. Do zmiksowanej masy dodajemy wcześniej pokrojone w kostkę galaretki i delikatnie łączymy z masą serowo galaretkową. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód biszkoptowy, równamy i wstawiamy do lodówki by zastygł..
Mus truskawkowy: Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki truskawkowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć na zgęstniałą masę serowo galaretkową i równamy. Tak przygotowanego naszego galaretkowca wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego!!!