Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amatorom jabłeczników na pewno będzie smakował:-)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 134
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 134
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem,dodac margarynę,cukier,żółtka(z białek ubic pianę),śmietanę i zagnieść kruche ciasto. Gotowe włożyć do lodówki.
Obrane jabłka zetrzeć i podsmażyć w garnku.Dodać cynamon,cukier waniliowy i jeśli jabłka są kwaśne dodać trochę cukru.
Na blaszce wyłożyć 2/3 kruchego ciasta.Na to dajemy jabłka i na samym końcu ubitą pianę z białek.Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec ok.50min w temp.200st.C. SMACZNEGO!!!