Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyka, ciasto które chyba nigdy się nie znudzi
Polecam.
Odsłon: 768
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 66
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 214
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 768
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 66
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 214
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 236
Składniki
1. do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać posiekane w drobną kostkę masło, szybko zrobić kruszonkę, wbić jajka i dodać 1 łyżkę śmietany, zagnieść ciasto (jeśli ciasto jest zbyt suche, dodać jeszcze 1 łyżkę śmietany), zawinąć w folię, schować na noc do lodówki, 2. jabłka wymieszać z kaszą manną, doprawić do smaku cynamonem i cukrem, 3. z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę, 4. ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem, wyłożyć jabłka, posypać kruszonką, 5. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 40 min, (do zrumienienia), smacznego