Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki i prosty deser z ciasta francuskiego. W dam raz do popołudniowej kawki . Polecam
nóż, pędzelek silikonowy, blacha, papier do pieczenia, sszklanka,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1850
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14559
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19622
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1850
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14559
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19622
Składniki
Czas przygotowania do 30 minut + czas pieczenia koło 20 minut. Link do nadzienia jabłkowej; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-nadzienie-jablkowe-do-nalesnikow-deserow-czy-do-jablecznikow,1986956,bozena1960.html Ciasto francuskie rozwinąć pokroić na równe kwadraty, na każdy kwadrat nałożyć porcję nadzienia jabłkowego , złożyć w trójkąt, brzegi zagnieść widelcem. Wszystkie trójkąty posmarować rozbełtanym białkiem. ( ja smaruję pędzelkiem silikonowym). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.( na złoty rumiany kolor). Smacznego
Przygotowanie rożków
Rożki po upieczeniu.
Rożki gotowe do podania.