Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka zapiekane pod kruszonką to przepyszny pomysł na szybki w wykonaniu deser. Miłośnicy szarlotek i cynamonu będą zachwyceni tym smakiem, aromatem i prostotą. To jest takie mini ekspresowe wykonanie szarlotki. Podawałam mój deser na ciepło z bitą śmietaną, ale można dodatkowo zaserwować do tego lody. Zachęcam by upiec takie jabłka, są przepyszne! Składniki wystarczają na porcję dla 3 osób.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1093
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1093
Składniki
Jabłka pokroiłam w kostkę i wyłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypałam cukrem i cynamonem.
Zrobiłam kruszonkę z masła, mąki i cukru. Oprószyłam tak przygotowaną kruszonką jabłka. Zapiekałam bez przykrycia 30 minut w 200 stopniach.
Podawałam z bitą śmietaną.