Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa tarta"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 767
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 61
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 767
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 61
Składniki
Przepisa przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Schłodzonym ciastem wyłóż dno i boki formy uprzednio wyścielonej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, ponacinaj wzdłuż wypukłe strony cząstek. Ułóż owoce ściśle na ponakłuwanym widelcem cieście. Skrop sokiem. Piecz w 190oC ok. 20 min.
Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Dodaj nieco cynamonu. Masę wylej na podpieczony spód i piecz dalej do zarumienienia się wierzchu (około 25 minut).
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie