Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jaglane, na mleku roślinnym, z galaretką mango i ciasteczkami Oreo
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2555
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 933
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 225
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2555
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 933
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 225
Składniki
Ciastka mielimy na pył. Olej kokosowy podgrzewamy do rozpuszczenia. Ciastka mieszamy z olejem, wykładamy nimi dno tortownicy i mocno dociskamy. Chłodzimy w lodówce. Kaszę jaglaną płukamy, następnie przekładamy do garnka. Zalewamy mlekiem roślinnym. Gotujemy do miękkości. W razie potrzeby, można jeszcze dolać wody. Gotową kaszę słodzimy, i blendujemy. Na ciasteczkowy spód wykładamy jeszcze ciepłą kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia. Wodę podgrzewamy z cukrem, rozpuszczamy w niej agar / żelatynę. Gdy trochę ostygnie, dodajemy pulpę mango. Na wystudzoną warstwę z kaszą, wylewamy mus mango, wkładamy do lodówki. Do dekoracji użyłam kiwi, ciasteczka oreo i ananas liofilizowany.