Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jaglane, na mleku roślinnym, z galaretką mango i ciasteczkami Oreo
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2831
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 150
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2831
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 150
Składniki
Ciastka mielimy na pył. Olej kokosowy podgrzewamy do rozpuszczenia. Ciastka mieszamy z olejem, wykładamy nimi dno tortownicy i mocno dociskamy. Chłodzimy w lodówce. Kaszę jaglaną płukamy, następnie przekładamy do garnka. Zalewamy mlekiem roślinnym. Gotujemy do miękkości. W razie potrzeby, można jeszcze dolać wody. Gotową kaszę słodzimy, i blendujemy. Na ciasteczkowy spód wykładamy jeszcze ciepłą kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia. Wodę podgrzewamy z cukrem, rozpuszczamy w niej agar / żelatynę. Gdy trochę ostygnie, dodajemy pulpę mango. Na wystudzoną warstwę z kaszą, wylewamy mus mango, wkładamy do lodówki. Do dekoracji użyłam kiwi, ciasteczka oreo i ananas liofilizowany.