Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jagodowy sernik na zimno. Sernik przygotowany serków homogenizowanych a spód z biszkoptów. Masa jagodowa z zapasów jagód w zamrażarce . Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko znikł ze stołu.
mikser, średniej wielkości blaszka, wałek , łyżka, miska,
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7019
Polecam.
Odsłon: 146
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5372
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2593
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7019
Polecam.
Odsłon: 146
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5372
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2593
Składniki
Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Gotową masą wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami. ( możemy rozłożyć same biszkopty). Masa serowo - jagodowa: Jagody po rozmrożeniu miksujemy z cukrem, następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszany. Wstawiamy na 30 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód. Schładzamy godzinkę. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy. ( w razie potrzeby możemy dodać rozpuszczonej w gorącej wodzie żelatynę). Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch sernika. Dekorujemy jagodami.