Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jagodowy sernik na zimno. Sernik przygotowany serków homogenizowanych a spód z biszkoptów. Masa jagodowa z zapasów jagód w zamrażarce . Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko znikł ze stołu.
mikser, średniej wielkości blaszka, wałek , łyżka, miska,
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 301
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21608
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 301
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21608
Składniki
Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Gotową masą wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami. ( możemy rozłożyć same biszkopty). Masa serowo - jagodowa: Jagody po rozmrożeniu miksujemy z cukrem, następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszany. Wstawiamy na 30 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód. Schładzamy godzinkę. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy. ( w razie potrzeby możemy dodać rozpuszczonej w gorącej wodzie żelatynę). Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch sernika. Dekorujemy jagodami.