Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowe roladki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj po łyżce cukru i kolejne żółtka. Wsyp obie mąki i delikatnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, wyrównaj. Piecz około 15 minut w 180oC.
Rozłóż czystą, lnianą ścierkę, posyp ją cukrem pudrem. Wyłóż na nią gorący biszkopt, odwracając go do góry dnem. Wraz ze ścierką zwiń go szybko wzdłuż dłuższego boku i odłóż na 30 minut.
Ubij śmietanę, pod koniec dodaj przesiany cukier puder, wymieszaj z jeżynami. Roladę rozwiń, posmaruj śmietaną, zwiń ponownie. Wierzch i boki posmaruj śmietaną. Schładzaj godzinę.
CZAS: 90 min. (bez chłodzenia)Źródło: Dobry Tydzień