Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kabaczki faszerowane tofu"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Zetnij wierzchy z kabaczków, wydrąż środki. Oprósz je solą. Miąższ drobno posiekaj, odrzucając pestki. Kostkę tofu osącz, pokrój drobno lub rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż tofu, aż się lekko zezłoci.
Dodaj miąższ z kabaczków, przecier, posiekany czosnek i zioła. Smaż kilka minut. Farsz dopraw solą i pieprzem. Nałóż do wydrążonych kabaczków (wcześniej osusz je w środku). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 30-35 minut.
porcje czas ok. 50 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety