Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne ciacho które zaskoczy na gościnnym stole.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 99
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38446
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 79
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 99
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38446
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
500 ml mleka przelać do rondelka, dodać cukier- zagotować. Do reszty mleka dodać budynie oraz mąkę - wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować ciągle mieszając do momentu, aż budyń zgęstnieje. Masę budyniową przestudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch, następnie dodawać po jednej łyżce przestudzonego budyniu- zmiksować na gładki krem.
Dno tortownicy ( średnica 20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć polowe groszku ptysiowego - 80g
Na groszek wyłożyć krem budyniowy, a następnie pozostały groszek. Karpatkę schłodzić w lodowce - najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.