Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawowy murzynek"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Kawę rozpuść w 1/2 szklanki wody. W garnku roztop masło, wsyp cukier, kakao, wlej kawę, wymieszaj i odstaw masę do przestudzenia. Wbij żółtka, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do masy.
Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie połącz z masą. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz przez 45 minut w temp.180°C.
W garnku zagotuj śmietanę, wsyp kawę, dodaj czekoladę. Mieszaj, aż się rozpuści. Zestaw z ognia, przestudź, polej wystudzone ciasto.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień