Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik, sernik i makowiec gotowe? Nie zapomnij jeszcze o świątecznym keksie. To proste ciasto wręcz idealnie nadaje się na świąteczny stół - nie tylko doskonale smakuje, ale również przepięknie wygląda. Keks będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 354
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 86
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 53
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 354
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 86
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 53
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj do nich przesianą mąkę, proszek i olej. Zmiksuj dokładnie. Kandyzowane owoce obtocz w mące ziemniaczanej, a następnie dodaj je do ciasta i wymieszaj szpatułką. Ciasto wylej do formy wysmarowanej tłuszczem i lekko podsypanej bułką tarta. Piecz ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Gotowe ciasto ostudź, a następnie udekoruj grubą warstwą lukru i dodatkową porcją kandyzowanych owoców.