Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik, sernik i makowiec gotowe? Nie zapomnij jeszcze o świątecznym keksie. To proste ciasto wręcz idealnie nadaje się na świąteczny stół - nie tylko doskonale smakuje, ale również przepięknie wygląda. Keks będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty.
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 314
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 41
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 263
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 779
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 314
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 41
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 263
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 779
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj do nich przesianą mąkę, proszek i olej. Zmiksuj dokładnie. Kandyzowane owoce obtocz w mące ziemniaczanej, a następnie dodaj je do ciasta i wymieszaj szpatułką. Ciasto wylej do formy wysmarowanej tłuszczem i lekko podsypanej bułką tarta. Piecz ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Gotowe ciasto ostudź, a następnie udekoruj grubą warstwą lukru i dodatkową porcją kandyzowanych owoców.