Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niezwykle smaczne ciasto bez pieczenia, doskonałe na przyjęcia dla dzieci :)
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 321
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 126
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 321
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 126
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 87
Składniki
Osobno rozpuścić czekoladę białą i mleczną. Trzeba bardzo uważać przy podgrzewaniu, żeby czekolada nam się nie zbryliła tylko ładnie rozpuściła, dlatego wystarczy naprawdę podgrzać tylko przez chwilę na nie za mocnym ogniu i odstawić. Czekoladę należy zostawić do ostygnięcia.
Ubić jedną śmietankę i dodać do niej całe opakowanie serka mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką. Do masy dodać ok 2 garście płatków Kangus. Pilnujcie żeby czekolada nie była za ciepła bo masa się Wam rozwarstwi.
Blaszkę wyłożyć krakersami, a na nie rozsmarować białą masę i znowu przykryć herbatnikami. U mnie była to ta duża prostokątna blaszka na ciasta.
Następnie ubijamy drugą śmietanę i dodajemy do niej rozpuszczoną, przestudzoną mleczną czekoladę. W tej masie także lądują dwie garście płatków Kangus.
Ciemną masę rozkładamy na wierzchu i posypujemy płatkami, albo preparowaną pszenicą. Ciasto na kilka godzin wkładamy do lodówki. Najlepiej zrobić je wieczorem i zostawić na całą noc.