Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kisiel? Ja nie za bardzo, taka lepka i kleista masa. Szczerze ? Nie przepadam:) Ale kisiel w formie proszku, dodany do ciasta -jak najbardziej tak. Ciasto ma wtedy lekko kwaskowy smak, jest pyszne
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 98
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14205
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 98
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14205
Składniki
Masło ucieram z cukrem dodając po jednym żółtku. Wsypuje po jednym opakowaniu kisielu i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę, łączę z ciastem, przekładam do blaszki o wymiarach 22 x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160°C na 20 minut, po tym czasie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 20-25 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmuję z piekarnika, odstawiam by przestygło i kroję na porcje.