Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowa rolada w cieście herbatnikowym"
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1064
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 105
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1064
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 105
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Składniki
Ciasto herbatnikowe: herbatniki pokrusz, posyp kakao, wymieszaj. Masło stop, wlej do herbatników. Mleko mocno podgrzej, wlej do herbatników, wymieszaj.
Rozwałkuj na prostokąt (30 na 20 cm) przez folię spożywczą. Z jednej strony obficie posyp wiórkami kokosowymi, tą stroną ułóż do spodu.
Masa kokosowa: wiórki kokosowe zalej gorącym mlekiem, wymieszaj. Masło utrzyj z cukrem pudrem.
Dodawaj po łyżce wiórków, cały czas mieszając i na koniec wlej alkohol. Masą posmaruj ciasto, zwiń, dob rze dociskając do środka. Mocno owiń folią. Włóż do lodówki, by rolada stwardniała.Źródło: Chwila dla Ciebie