Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa kostka z leśnymi owocami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
ok. 60 minut • Porcja ok. 220 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 20 porcji
Ciasto rozwałkuj na placek 50x40 cm. Następnie pokrój je na cztery jednakowe pasy. Ułóż je na dwóch blachach.
Powierzchnię dwóch pasów posmaruj roztrzepanym jajkiem, a wszystkie pasy ponakłuwaj gęsto widelcem, żeby podczas pieczenia ciasto się nie wybrzuszyło. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C około 20 minut.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty, gładki krem. Wystudź go, stale mieszając. Nas tępnie zmiksuj i dodaj pokrojone w kawałki masło. Zmiksuj wszystko razem na gładko.
Krem wyłóż na dwa pasy ciasta, które nie są posmarowane jajkiem. Powciskaj w krem owoce.
Pozostałe pasy posmaruj dżemem i polewą cukrową utartą z cukru, soku cytrynowego i wody. Dociśnij te pasy do pasów z kremem i wstaw do lodówki do stężenia. Schłodzone pokrój na porcje.Źródło: Kobieta i życie