Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ,aromatyczne,smaczne ciasto ,proste w przygotowaniu ,ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4401
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4401
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Szpinak rozmrozić ,zblendować .Jajka ,żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić .Wszystkie składniki ze sobą wymieszać na końcu dodając szpinak.Blaszkę 35x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto .Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,wstawić ciasto i piec 20 min. lub do suchego patyczka.
Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na połowę i posmarować dżemem,który przygotowałam sama.
Przygotować 3 miseczki ,do każdej wsypać kolejno galaretkę brzoskwiniową, agrestową oraz z czarnej porzeczki.Do każdej wlać po 1 szklance gorącej gotowanej wody i rozmieszać.Gdy zaczną krzepnąć kolejno mieszać z serkami homogenizowanymi i układać kleksami na cieście.Na początek brzoskwiniową , następnie z czarnej porzeczki.
Na końcu kleksy z agrestową galaretką.
Przykryć drugą połową ciasta.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 11/2 szklanki gorącej gotowanej wody,gdy zacznie krzepnąć wylać na ciasto ,posypać wiórkami kokosowymi.Schłodzić 2 godz.