Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe pikantne leczo z kiełbasą"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 339
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1432
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 146
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 339
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1432
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 146
Składniki
Oczyść i pokrój papryki. Cebulę posiekaj. Kiełbasę oraz umyte pieczarki potnij w półplasterki, a boczek – w kostkę.
Rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj papryki, kiełbasę, boczek oraz pieczarki. Chwilę smaż, mieszając. Podlej niewielką ilością wody i wrzuć kostkę rosołową. Duś kilka minut.
Wlej pomidory z puszki wraz z zalewą i zagotuj. Przypraw, posyp posiekaną natką. Leczo można zawekować.Źródło: Kurier TV