Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 63
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41989
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 63
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41989
Składniki
Upiec biszkopta z podanych składników.(odzielić białka od żółtek,białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier ubijać do rozpuszczenia cukru,dodać żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do piecznenia)Piec ok 20-25 min w temp.200st.
Śmietanę schłodzić.Galartekę pomarańczową rozpuścić w 300ml wody i pozostawić do stężenia,następnie pokroić w grubą kostkę.
Dwie żółte galaretki ropuścić w 500ml wody,ostudzić.
Śmietanę ubijać z dodatkiem cukru,dolewać powoli zimną galaretkę ciągle ubijając.
Gotową masę śmietanową włożyć do lodówki,gdy zacznie gęstnieć włozyć do niej pokrojoną galaretkę.
Zimnego biszkopta przekroić na pół,przełożyć masą.Wierzch biszkopta posmarować dżemem,ułozyć na nim owoce z puszki.
Galaretkę owocową rozpuścić w 350ml wody,ostudzić i tężejąca wylać na wierz biszkopta.
Smacznego!!!