Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadłam na weselu to jest rewelacyjny deser :)
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22439
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 223
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22439
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 223
Składniki
PLACKI KOKOSOWE: Białka z cukrem ubić na sztywną pianę na gorąco (tzn. włożyć garnek z białkiem i cukrem do miski z ciepłą wodą ok 40 stopni C), do ubitych białek dodać wiórki kokosowe ciągle mieszając, następnie formować placki różnej wielkości od największego do najmniejszego (aby uformować kopiec) na formie wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
BAKALIE: Ananas pokroić w paski, rodzynki sparzyć wodą, odcedzić, zostawić do wychłodnięcia, a następnie namoczyć w zalewie spirytusowej i zostawić na noc. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w paseczki.
KREM: Masło zmiksować lub utrzeć na puszysto, jaja ubić z cukrem. Ubite jaja wlewać powoli cienką strużką do masła cały czas mieszając, dodać spirytusu. Bakalie wymieszać razem z kremem. Placki kokosowe nasączyć sokiem z ananasu i przełożyć kremem w kolejności od największego do najmniejszego placka. Ubić 1 śmietanę kremówkę 30-36% na sztywno. Kopiec z placków i kremu oblać śmietaną, udekorować ananasem i posypać startą gorzką czekoladą. SMACZNEGO !!!