Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Sucharki zmielić następnie wymieszać z kremem czekoladowym. Wykleić spód blachy 25x30 cm. Włożyć do lodówki.
Do mleka wkładamy masło, cukier. Wszystko gotujemy razem. Następnie dodajemy kasze mannę. Jak się już kasza ugotuje to wylewamy jeszcze ciepłą na nasz spód. Czekamy chwilę aby przestygła i wkładamy znowu do lodówki.
Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach letniej wody. Frużelinę przekładamy do garnuszka, dodajemy wodę i podgrzewamy aby zrobiła się bardziej płynna ( dzięki temu będzie nam ją łatwiej rozprowadzić na cieście). Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. W momencie kiedy zacznie nam się frużelina lekko ścinać (gęstnieć) wylewamy na ciasto, które później ponownie wkładamy do lodówki.