Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem ten przygotowałam do nadziewania rurek z ciastka francuskiego. Moje wnuki je uwielbiają, a że zapowiedziały odwiedziny więc trzeba było przygotować coś na te spotkanie. Krem przepyszny, nadaje się do deserów, dekoracji i przełożenia tortów , do nadziewania babeczek i rurek itp.
mikser, szklana miska, łyżka , trzepaczka, garnek, szklanka,
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14626
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 140
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14626
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 140
Składniki
Szklankę mleka wlać do garnka i zagotować. Żółtka ubić z cukrem pudrem ( 3/4 szklanki )i mlekiem, dodać mąkę ziemniaczaną , sok z buraka i wymieszać trzepaczką (ubijaczką). Następnie wlać do gotującego mleka energicznie mieszając, zagotować , zdjąć z ognia i całkowicie wystudzić. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru i dodawać cały czas miksując po łyżce wystudzonego budyniu. Wymieszać do połączenia składników. Smacznego Rada; Jeżeli macie łyżki mniejsze to dodać 4 łyżki mąki ziemniaczanej, ja mam duże łyżki to dałam 3. Krem wychodzi super gęsty i pyszny.
Ugotowany budyń do wystudzenia.
Masło zmiksowane z cukrem pudrem.
Łączenie masy maślanej z zimnym wystudzonym budyniem.
Krem gotowy.