Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z wiśniami"
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2724
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 698
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 219
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 420
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2724
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 698
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 219
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 420
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami oraz wsypywanymi porcjami mąką i proszkiem do pieczenia. Dobrze utrzyj mikserem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w 180 st. Wystudź i rozetnij na 2 placki.
Wiśnie osącz. Zalewę zagotuj. Dodaj kisiel rozmieszany w kilku łyżkach wody. Gotuj do zgęstnienia. Masę wymieszaj z wiśniami. Wystudź. Z proszku budyniowego, cukru i mleka ugotuj gęsty budyń. Odstaw, aby przestygł. Spodni placek posmaruj masą wiśniową.
Posyp posiekanymi orzechami. Przykryj budyniem i drugim plackiem. Polewę stop, posmaruj nią wierzch ciasta. Schładzaj je 2 godziny. Ew. udekoruj wisienkami.Źródło: Tina