Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z wiśniami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 906
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 906
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami oraz wsypywanymi porcjami mąką i proszkiem do pieczenia. Dobrze utrzyj mikserem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w 180 st. Wystudź i rozetnij na 2 placki.
Wiśnie osącz. Zalewę zagotuj. Dodaj kisiel rozmieszany w kilku łyżkach wody. Gotuj do zgęstnienia. Masę wymieszaj z wiśniami. Wystudź. Z proszku budyniowego, cukru i mleka ugotuj gęsty budyń. Odstaw, aby przestygł. Spodni placek posmaruj masą wiśniową.
Posyp posiekanymi orzechami. Przykryj budyniem i drugim plackiem. Polewę stop, posmaruj nią wierzch ciasta. Schładzaj je 2 godziny. Ew. udekoruj wisienkami.Źródło: Tina