Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królewiec domowy"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1214
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1214
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Białka ubijam z cukrem. Dodaję po jednym żółtku i po łyżce oleju. Miksuję. Na koniec łączę z mąką, proszkiem i kawą. Biszkopt piekę ok. 15 min w temp. 180°C.
Z podanych składników wyrabiam ciasto kruche. Chłodzę je i dzielę na 2 części. Wałkuję, piekę 10-15 min w temp. 180°C. Studzę.
Mleko z cukrem i kaszą gotuję, aż zgęstnieje. Zimną ucieram z masłem i ekstraktem.
Kruche ciasto smaruję połową masy grysikowej. Na niej układam biszkopt i resztę masy i znów kruche ciasto. Wierzch smaruję powidłami i dekoruję polewą czekoladową.Źródło: Kobieta i życie