Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2779
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2779
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę, cukier puder i masło włóż do miksera i zmiksuj.
Dodaj jajko i miksuj.
Lep kulę z powstałego ciasta, zawiń w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
Piekarnik ustaw na 180 st. C.
Rozwałkuj ciasto. Przenieś je na formę na tartę.
Spód tarty przekłuwaj widelcem i wstaw na 30 min do lodówki.
Obciąż za pomocą grochu i piecz 15 minut.
Zdejmij groch i piecz jeszcze 8 minut.
Jak ciasto ostygnie, wyłóż je budyniem i ułóż owoce.