Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Składniki
Mąkę, cukier puder i masło włóż do miksera i zmiksuj.
Dodaj jajko i miksuj.
Lep kulę z powstałego ciasta, zawiń w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
Piekarnik ustaw na 180 st. C.
Rozwałkuj ciasto. Przenieś je na formę na tartę.
Spód tarty przekłuwaj widelcem i wstaw na 30 min do lodówki.
Obciąż za pomocą grochu i piecz 15 minut.
Zdejmij groch i piecz jeszcze 8 minut.
Jak ciasto ostygnie, wyłóż je budyniem i ułóż owoce.