Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka robiła moja babcia na wesele rodziców. Ja ich nie próbowałam wtedy ,ale w tym roku na Boże Narodzenie próbowałam i postanowiłam takie zrobić
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Ciasto siekać na stolnicy, najpierw mąkę i margarynę, dosyć długo, aż się wyrobi margaryna. Dodać resztę składników i ewentualnie odrobinę śmietany, jeżeli potrzeba. Szybko zarobić i wystudzić w lodówce. Wykonywać ciasteczka i smarować utartym białkiem.
Ubić na sztywno białka z cukrem. Piec od 170-180 st. , aż będą miały złoty kolor.
RADA: najlepiej podwoić liczbę składników ponieważ wtedy wyjdą 4 blachy