Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka robiła moja babcia na wesele rodziców. Ja ich nie próbowałam wtedy ,ale w tym roku na Boże Narodzenie próbowałam i postanowiłam takie zrobić
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 219
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 690
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 219
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 690
Składniki
Ciasto siekać na stolnicy, najpierw mąkę i margarynę, dosyć długo, aż się wyrobi margaryna. Dodać resztę składników i ewentualnie odrobinę śmietany, jeżeli potrzeba. Szybko zarobić i wystudzić w lodówce. Wykonywać ciasteczka i smarować utartym białkiem.
Ubić na sztywno białka z cukrem. Piec od 170-180 st. , aż będą miały złoty kolor.
RADA: najlepiej podwoić liczbę składników ponieważ wtedy wyjdą 4 blachy