Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią, rok w rok, dopada mnie ochota na korzenne ciasteczka. W naszym domu lubimy je wszyscy. Najbardziej smakują nam z kubkiem gorącej herbaty, w której je zamaczamy, a następnie szybko pakujemy do buzi. Nie są one wybitnie słodkie, więc jeśli chcesz możesz zwiększyć ilość cukru.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8109
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12992
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2215
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 777
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8109
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12992
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2215
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 777
Składniki
Sypkie składniki wrzucam do miski, dodaje masło i żółtka. Dokładnie zagniatam. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na godzinę.
Rozwałkowuję, wycinam wybrane kształty. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Piekę 15 min. w 180 st. C.