Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadłam na pomysł na zrobienie coś podobnego do jabłecznika, jednak zamiast jabłek użyć dżemu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5859
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5859
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Ciasto kruche: Do miski wsypuję mąkę, cukier, dodaję masło. Chwilę zagniatam. Dodaje jajko. Zagniatam na jednolitą masę. Gdy się bardzo klei dosypuję mąki. Owijam folią i wkładam do lodówki na godzinę-dwie.
Przygotowuję papier do pieczenia na wymiar keksówki. Jednak go nie umieszczam w blaszce. Na niego będę najpierw układać rozwałkowane ciasto. (łatwiej będzie przenieść do blaszki) Ciasto dzielę na 3 części. Pierwszą rozwałkowuję na wymiar keksówki. Przekładam na papier. Smaruję placek dżemem (u mnie brzoskwiniowy, dałam 2-3 łyżki) Drugą porcję ciasta również rozwałkowuję, przekładam na placek z dżemem i tą porcję również smaruję dżemem. Trzecią część również rozwałkowuję i układam na wierzch dżemu. Papier z ciastem przekładam do keksówki. Blaszkę umieszczam do nagrzanego piekarnika do 180stopni. Piekę ze 40 minut - do zarumienienia.