Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasto z owocami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Zimne masło posiekaj ostrym nożem z 3/4 szklanki cukru (resztę odłóż do kruszonki). Dodaj żółtka oraz mąkę przesianą razem z pro szkiem do pieczenia i cynamonem. Szybko zagnieć kruche ciasto.
Z ciasta uformuj kulę, owiń ją folią i odłóż na minimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie 1/4 porcji ciasta odłóż. Resztą wylep średniej wielkości tortownicę. Na cieście rozłóż rozmrożone owoce. Oprósz je cynamonem.
Pozostałe ciasto zagnieć raz jeszcze z odłożonym cukrem. Powstałą kruszonką posyp ułożone na spodzie owoce. Całość wstaw do piekarnika. Piecz ciasto ok. 45 minut w temp. 180 st. Dowolnie udekoruj.
12 porcji, czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety