Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiej kokosowej kruszonki. Przepis pochodzi z blogu "Moje słodkie impresje"
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Blachę o wymiarach 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i lekko zapiec (ok. 10 min w temp. 180°C).
Masło roztopić i ostudzić, wymieszać z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na kruszonkę.
Bułkę tartą wysypać na podpieczony spód ciasta i na wierzch wysypać porzeczki. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier za każdym razem dokładnie miksując. Gotową pianę rozłożyć na porzeczki i posypać kruszonką. Piec ok. 25-30 min w temp. 180°C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.