Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym i świeżymi malinami. Najlepiej smakuje na ciepło :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 120
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8693
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 120
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8693
Składniki
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu (możesz dać mniejszą ilość mleka by budyń był gęstszy. Odstaw do ostudzenia
Rozwiń ciasto francuskie i potnij na kwadraty o wymiarach ok. 10 x 10 cm. Na każdym kwadracie natnij delikatnie nożem ramkę (aby po upieczeniu wdusić środek). Na blaszce rozłóż papier do pieczenia (może być ten od ciasta francuskiego). Ułóż kwadraciki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Następnie wyjmij i wduś w każdym kwadracie środek. Na kwadraciki nałóż budyń i maliny. Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 10-15 min. wyjmij i posyp cukrem pudrem. Gotowe!