Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym i świeżymi malinami. Najlepiej smakuje na ciepło :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5841
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 423
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5841
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 423
Składniki
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu (możesz dać mniejszą ilość mleka by budyń był gęstszy. Odstaw do ostudzenia
Rozwiń ciasto francuskie i potnij na kwadraty o wymiarach ok. 10 x 10 cm. Na każdym kwadracie natnij delikatnie nożem ramkę (aby po upieczeniu wdusić środek). Na blaszce rozłóż papier do pieczenia (może być ten od ciasta francuskiego). Ułóż kwadraciki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Następnie wyjmij i wduś w każdym kwadracie środek. Na kwadraciki nałóż budyń i maliny. Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 10-15 min. wyjmij i posyp cukrem pudrem. Gotowe!