Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym i świeżymi malinami. Najlepiej smakuje na ciepło :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
Składniki
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu (możesz dać mniejszą ilość mleka by budyń był gęstszy. Odstaw do ostudzenia
Rozwiń ciasto francuskie i potnij na kwadraty o wymiarach ok. 10 x 10 cm. Na każdym kwadracie natnij delikatnie nożem ramkę (aby po upieczeniu wdusić środek). Na blaszce rozłóż papier do pieczenia (może być ten od ciasta francuskiego). Ułóż kwadraciki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Następnie wyjmij i wduś w każdym kwadracie środek. Na kwadraciki nałóż budyń i maliny. Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 10-15 min. wyjmij i posyp cukrem pudrem. Gotowe!