Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe a zarazem dekoracyjne,pycha
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Składniki
Mleko,cukier i margarynę zagotować i mieszać aż wzystkie składniki się połączą , a ppotem wystusdzić.Dowystudzonej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i jajka wszystko razem zmiksować,większą połowę wylać do formy a do reszty dodać kakao i wylać na ciasto jasne, pomieszać trochę łyżką aby zrobił sie wzorek .W ciasto powciskać jabłka pokrojone w grubsze plasterki a pomiędzy jabłka dać po łyżeczce konfitury piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Galaretkę rozpuscić w 1,5 szklanki wody i gdy zacznie tęzeć wylać równomiernie na dobrze wystudzone ciasto.Życzę smaczego.