Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1303
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1303
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Dodaj cukier do kaszy manny, dodaj wodę i odstaw na 30 minut. Następnie dodaj proszek do pieczenia, wanilinę, olej roślinny, mąkę i podziel ciasto na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i ułóż na przemian ciasto białe i czekoladowe, ułóż na wierzchu wzór drewnianym szpikulcem. Piec Mannika w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.