Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 84
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 614
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 84
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 614
Składniki
Dodaj cukier do kaszy manny, dodaj wodę i odstaw na 30 minut. Następnie dodaj proszek do pieczenia, wanilinę, olej roślinny, mąkę i podziel ciasto na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i ułóż na przemian ciasto białe i czekoladowe, ułóż na wierzchu wzór drewnianym szpikulcem. Piec Mannika w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.