Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry murzynek
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Masło pokroić w kostkę, umieścić z olejem w garnku do rozpuszczenia na małym ogniu,dodać cukier,do szklanki wody wrzucić kakao i dobrze rozmieszac. Masę wrzucić do garnka z masłem i cukrem,mieszać do uzyskania jednolitej masy. Z uzyskanej masy,odlać troszkę ponad pół szklanki ( będzie na polewę) resztę odstawić do ostudzenia
Po tym czasie ubijamy białka na sztywno,dodajemy żółtka,oraz mąkę przesianą ( wcześniej wymieszać z proszkiem do pieczenia) całość miksujemy Wylewamy do tortownicy o średnicy 24/26 cm lub kwadratowej 22x22 ( wykładam papierem do pieczenia)
Piec około 40min ( góra/dół) 190* C Po wyłączeniu piekarnika, uchylić drzwiczki ( wkładam rękawice kuchenną,może być ręcznik) odczekać 10min i wyjąć Po ostudzeniu, polać polewą, która została w szklance,można posypać kolorowymi posypkami :) Smacznego