Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po przepychu wielkanocnych ciast, pora na coś lekkiego i orzeźwiającego. Lody śmietankowe z jagodowym akcentem to coś idealnego. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i na każdą porę roku.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69022
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69022
Składniki
Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną kremówkę i ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Gdy kremówka już prawie się ubije dodajemy mascarpone, mleko skondensowane, ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) i jagody. Miksujemy do połączenia się składników. Przelewamy do foremki, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do zamrażalnika. Mrozimy minimum 4 godziny. Gotowe lody polewamy zagęszczonym syropem i dekorujemy listkami mięty. Podajemy w pucharkach, lub w wafelkach.